Investeerder Parry geeft Vitesse jaar extra om schuld terug te betalen

Sport: https://nos.nl/l/2525216

Investeerdersgroep Common Group biedt het in financiële nood verkerende Vitesse aan de miljoenen die de voetbalclub het Amerikaanse bedrijf van onder anderen Coley Parry verschuldigd is, pas volgend jaar terug te betalen.

In de verklaring die via sociale media verspreid is, wordt algemeen directeur Edwin Reijntjes opgeroepen om de begroting alsnog sluitend te maken en deze dan opnieuw in te dienen bij de licentiecommissie die over de verstrekking van een proflicentie gaat.

Volgens Common Group heeft Vitesse er zelf voor gekozen maandag op de dag van de deadline een begroting met een miljoenentekort in te leveren bij de licentiecommissie. “Samen met het kapitaal dat is opgehaald via het ongelooflijke crowdfunding-initiatief en de leden van de businessclub, is er genoeg om de kloof te dichten en een neutrale begroting te presenteren”, staat in de verklaring.
Dringend advies

De groep stuurt aan op een snelle afspraak met de leiding van Vitesse. “Er is nog tijd. Overleef en begin vervolgens met opnieuw opbouwen”, is het dringende advies.

Het laatste nieuws op News Junky