Vincent Karremans nu wel van Rotterdam naar Den Haag

Politiek: https://nos.nl/l/2524496

VVD’er Vincent Karremans (37) is de beoogd staatssecretaris van Jeugd en Sport. Hij geldt al jaren als een van de coming men in de de VVD. Ook bij de vorming van het kabinet-Rutte IV werd hij benaderd om staatssecretaris te worden, maar toen koos hij ervoor om eerst meer bestuurlijke ervaring op te doen in Rotterdam.

In 2018 werd Karremans (die ‘financial economics’ en ondernemingsrecht heeft gestudeerd) zonder politieke ervaring lijsttrekker van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen. In de verkiezingscampagne baarde hij opzien door met ontbloot bovenlijf op een paard te klimmen. De VVD werd de tweede partij en vormde een college met vijf kleinere partijen, dus zonder Leefbaar Rotterdam, verreweg de grootste.

Na enkele jaren fractievoorzitter te zijn geweest, werd Karremans in 2021 wethouder. Hij bleef dat ook na de verkiezingen van 2022 (nu wel met Leefbaar Rotterdam).

De VVD’er is wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit. Zijn keuze als wethouder voor een derde stadsbrug over de Maas leidde vorig jaar tot veel protest van Rotterdammers die liever een tunnel hadden gezien.

Het laatste nieuws op News Junky