Neymar geeft duidelijkheid: ‘Ik blijf bij PSG’

Sport: https://nos.nl/l/2242381

Sinds Brazilië in de kwartfinales van het WK voetbal werd uitgeschakeld door België, is het geen moment stil geweest rond sterspeler Neymar. Zo wordt in het geruchtencircuit al weken gesproken over een op handen zijnde transfer naar Real Madrid, dat door het recente vertrek van Cristiano Ronaldo naar Juventus op zoek is naar een nieuwe superster.

Real Madrid zou achter de schermen pogingen ondernemen de Braziliaanse vleugelaanvaller los te weken van PSG. Geruchten die nog eens werden versterkt toen Real-voorzitter Florentino Pérez liet weten de komende tijd in spelers te willen investeren om het vertrek van Ronaldo op te vangen. ‘Met PSG prijzen winnen’

Toch heeft Neymar zelf geen enkele intentie om zijn huidige club Paris Saint-Germain te verlaten. “Ik blijf in Parijs”, zei de Braziliaan tijdens een ontmoeting met verslaggevers in São Paulo. “Ik heb in Parijs gewoon nog een contract en iedereen die mij kent weet waarom ik naar PSG gekomen ben. Ik wil met deze club prijzen winnen. Aankomend seizoen zou heel mooi kunnen worden. Alle geruchten van de laatste tijd zijn verzonnen door de media.”

Neymar verruilde vorige zomer FC Barcelona voor PSG. De club uit Parijs betaalde maar liefst 222 miljoen euro voor de sterspeler, die daarmee de duurste speler ter wereld werd.
Doorrollen

Neymar ging in zijn gesprek met de pers ook in op alle kritiek die hij kreeg tijdens het WK voor zijn theatrale gedrag bij overtredingen. Met veel misbaar stortte hij in Rusland enkele keren ter aarde, om vervolgens met opzichtig door te rollen alsof hij ernstig geblesseerd was geraakt. Behalve kritiek riep hij daarmee ook veel spot en hoon over zichzelf af. Op social media moest hij het flink ontgelden.

“Ik heb het gezien en zie de humor er wel van in”, reageert de Braziliaan. “Ik krijg veel schoppen in een wedstrijd en dit is de manier hoe ik ermee omga. Mijn spel draait om dribbelen en tegenstanders passeren, dan kreeg je ook wel eens een schop. De scheidsrechter is er dan voor om dat te beoordelen. Het is vooral heel pijnlijk.”

Het laatste nieuws op News Junky