Sportclubs moeten meer doen tegen seksueel misbruik’

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2207196

Seksueel misbruik in de sport komt veel voor. Dat staat in een nieuw onderzoek van de sportbond NOC*NSF. Deskundigen zeggen dat sportclubs en -organisaties meer moeten doen om seksueel misbruik aan te pakken.

1 op de 8 kinderen

Lange tijd was niet duidelijk hoe groot het probleem was in de sportwereld. Daar hebben deskundigen onderzoek naar gedaan. Ze zijn erachter gekomen dat 1 op de 8 sporters als kind weleens iets naars heeft meegemaakt op seksueel gebied.

Nieuwe regels

Volgens de onderzoekers doen sportclubs te weinig tegen seksueel misbruik. En dat moet veranderen. Clubs moeten de slachtoffers helpen, bijvoorbeeld door hen in contact te brengen met hulporganisaties. Ook moet er altijd iemand van de club aanwezig zijn waar slachtoffers terecht kunnen, zoals in de kantine en op de website.

Centrum Seksueel Geweld

Kinderen die te maken hebben met seksueel misbruik kunnen terecht bij Centrum Seksueel Geweld. Daar is alle hulp die een kind nodig heeft op één plek. Het telefoon nummer is 0800-0188.

Bellen of chatten kan ook met de kindertelefoon: 0800-0432. Je krijgt dan mensen aan de telefoon die jou kunnen helpen. Volgens deskundigen is het erg belangrijk om erover te praten. Met hulpverleners, ouders, een juf of iemand anders die je vertrouwt.

Het laatste nieuws op News Junky