Mexicaanse bendeleider vermoord in kliniek voor plastische chirurgie

Buitenland: http://nos.nl/tekst/2201047

Een bendeleider is in Mexico vermoord terwijl hij in een ziekenhuis lag waar hij plastische chirurgie zou ondergaan om zijn uiterlijk te veranderen. Artsen van de kliniek worden verhoord op verdenking van medeplichtigheid.

Volgens de autoriteiten werden Jesus Martin en drie anderen vermoord in een ziekenhuis in de centraal gelegen deelstaat Puebla, niet ver van Mexico-Stad. Deze week zijn al zeker zestien mensen gedood in Puebla, waar leden van rivaliserende bendes elkaar afslachten.
Brandstofdieven

De inzet is ditmaal niet de drugshandel, maar het stelen van brandstof. Gemiddeld worden er in Mexico dagelijks op 28 plekken taps gezet op pijpleidingen om brandstof te stelen. De dieven beconcurreren elkaar op leven en dood.

De in Puebla vermoorde bendeleider is gedood door leden van zijn eigen bende, meldt de politie. Jesus Martin wilde volgens de autoriteiten behalve zijn uiterlijk ook zijn vingerafdrukken laten verwijderen.

Mexico geldt als een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Vorig jaar kwamen er 23.000 mensen om door geweld om het leven, meer dan in Irak en Afghanistan.

Het laatste nieuws op News Junky