Wekdienst van 14 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187981

Goedemorgen! Het wordt een licht bewolkte dag met geregeld zon. De middagtemperatuur ligt tussen de 22 en 25 graden. In het noorden kan er een bui vallen, verder blijft het droog. Morgen wordt het iets warmer, later op de dag ontstaat er onweer.

Wat heb je gemist?

Doden bij aanval op restaurant in Burkina Faso

Gewapende mannen hebben in Burkina Faso een restaurant aangevallen. Volgens voorlopige cijfers zijn daarbij zeventien doden gevallen. Onder hen zouden een Fransman en een Turk zijn. Het doelwit was een Turks restaurant in de hoofdstad Ouagadougou.

Australische vicepremier: ik ben mogelijk Nieuw-Zeelander

Vicepremier Barnaby Joyce van Australiƫ moet misschien opstappen. Hij heeft mogelijk de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en functionarissen in Australiƫ mogen geen dubbele nationaliteit hebben. Joyce kreeg het nieuws van zijn mogelijk tweede nationaliteit vorige week te horen.

Pence: vreedzame oplossing Venezuela mogelijk

De Amerikaanse vicepresident Pence heeft geprobeerd Zuid-Amerikaanse landen gerust te stellen. Tijdens een bezoek aan Colombia zei hij dat een vreedzame oplossing voor de onrust in Venezuela mogelijk is. Eerder sprak Trump nog over mogelijk militair ingrijpen.

Honderden varkens dood bij brand in stallen Agelo

Bij een brand in een megastal in het Twentse Agelo zijn honderden varkens omgekomen. Het vuur woedde in twee geschakelde schuren die beide verloren gingen.

In een dag twee keer Het Kanaal over

Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden heeft zijn zwemtocht van Engeland naar Frankrijk en weer terug succesvol afgerond. Hij heeft er ruim 19 uur over gedaan om Het Kanaal tussen Dover en Calais twee keer over te steken.
Verder vandaag…

In Maleisiƫ trouwt Nederlander Dennis Verbaas met de dochter van een sultan. Het 28-jarige fotomodel uit Lisse wordt daarmee een prins. Verbaas verhuisde jaren geleden naar het Aziatische land en bekeerde zich tot de islam.

Tussen Den Haag en Rotterdam rijden deze week geen treinen vanwege onderhoud aan het het traject. Er rijden NS-bussen ter vervanging, met een lange reistijd tot gevolg.

Op het Binnenhof in Den Haag worden de slachtoffers van de Japanse bezetting herdacht. De bijeenkomst is voor leden van de Eerste en Tweede Kamer, morgen is de landelijke herdenking. Op 15 augustus capituleerde Japan en kwam de Tweede Wereldoorlog ten einde.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties