Komst Van Persie naar Feyenoord? Niet wenselijk…’

Sport: http://nos.nl/l/2187970

Het nieuwe eredivisieseizoen is onderweg. De rust en degelijkheid van Feyenoord, een missende schakel bij Ajax en de zelfzuchtigheid bij PSV. Kortom, de topclubs hebben nog het nodige werk te verzetten, zo klinkt het oordeel in Studio Voetbal.

Landskampioen Feyenoord sprankelde niet in het gewonnen duel met FC Twente (2-1), maar dat is volgens Kees Jansma geen probleem. “In het begin staat winnen voorop, daarna pas de schoonheid van het spel. Dat waardeer ik aan Feyenoord, zegt de presentator van Fox Sports.

Jansma kan zich bovendien tot nu toe goed vinden in het aan- en verkoopbeleid van de Rotterdammers. “Ik waardeer de rust en degelijkheid bij de club. Feyenoord raakt niet in paniek”, zegt hij.

Dan werpt zich de vraag op of Robin van Persie eventueel nog een goede versterking voor Feyenoord zou zijn. “Niet wenselijk”, zegt Jansma resoluut. “Van Persie is meer een einzelgänger dan Kuijt bijvoorbeeld. Ik zie er de noodzaak niet van in.”

Ron Jans, sinds deze zomer de technisch manager van FC Groningen, is het ermee eens. “Vergelijk het met Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax, in de nadagen van je loopbaan wil je toch lekker spelen?”
Kwaliteiten voor de eredivisie

“In de Champions League zie ik toch wel wat weggelegd voor Van Persie met al zijn ervaring”, gaat NOS-commentator Arno Vermeulen ertegenin. “Hij kan toch niet de hele jaar op de bank zitten? Hij heeft de kwaliteiten voor de eredivisie.”

“In de breedte voegt hij zeker iets toe aan Feyenoord”, vult Pierre van Hooijdonk aan. “Voor Nicolai Jørgensen of Jens Toornstra kan hij een stand-in zijn.”

Ajax opende met een teleurstellend verlies bij Hercales Almelo (2-1), waarbij de Amsterdammers een voorsprong uit handen gaven. “Je ziet dat er iets ontbreekt bij Ajax. Bij een 1-0 voorsprong zakken ze in elkaar, dat zag je ook tegen Nice”, vindt Vermeulen.

“Er is niemand op het middenveld die echt verdedigend kan denken. De Ligt laat zich verrassen bij de 1-1, daar word je toch op beoordeeld als verdediger. Hij miste ook Davinson Sanchez naast zich.”

De Colombiaan ontbrak zaterdag in de Ajax-selectie om naar verluidt een transfer naar Tottenham Hotspur te forceren. De Spurs hebben 40 miljoen voor hem geboden.

“Ik ben blij dat bij ons bij FC Groningen Mimoun Mahi en Sergio Padt gewoon meetrainen, want voor hen is er ook wat belangstelling”, vergelijkt Jans. “Als ik Ajax was, zou ik proberen er 45 miljoen van te maken en dan te verkopen.”

PSV begon het nieuwe eredivisieseizoen met een rommelige 3-2 thuisoverwinning op AZ. “PSV wordt echt geen kampioen als het geen team wordt”, aldus Jans. “Bij een aantal spelers zag je dat ze voor eigen gewin gaan, zoals Locadia en Lozano, die een talent is, maar meer had moeten scoren…”

Ook Van Hooijdonk was niet onder de indruk van de Eindhovenaren. “Het middenveld werd overlopen door AZ, maar Lozano is absoluut een heerlijke speler.”

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties