Oranje-ster Lieke Martens gehuldigd in geboorteplaats Nieuw Bergen

Sport: http://nos.nl/l/2187895

Op een bomvol plein in het Limburgse Nieuw Bergen is vanmiddag voetbalster Lieke Martens gehuldigd.

Martens werd vorige week met het Nederlandse team Europees kampioen op het EK vrouwenvoetbal in eigen land. De Limburgse werd daarnaast ook nog eens uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Samen met haar familie werd ze vanmiddag in haar geboorteplaats in het zonnetje gezet. Ook kreeg ze van de gemeente Bergen een onderscheiding. Volgens de burgemeester heeft de voetbalster Bergen op de kaart gezet door haar uitzonderlijke sportieve prestaties.
‘Heel bijzonder’

Martens zei na de huldiging tegen regionale omroep L1 het heel bijzonder te vinden om gehuldigd te worden in haar geboorteplaats. “Dat zo veel mensen hiernaartoe gekomen zijn voor mij, dat vind ik heel mooi.”

Op het moment dat haar familie ter sprake kwam, werd de speelster emotioneel. “Ik heb altijd een heel goede band gehad met mijn ouders. Zonder hen had ik hier niet gestaan.”

Drie maanden geleden overleed de oma van Martens, met wie ze een speciale band had. “Ik had dit graag met haar willen delen”, zei Martens. “Maar ze kijkt vast mee. Ze is er het hele EK bij geweest en vandaag weer.” Focussen

Zondag vliegt Martens weer naar Spanje, waar ze speelt voor FC Barcelona. Daar gaat ze zich de komende tijd focussen op de competitie.

“Maar dit is iets wat ik nooit ga vergeten”, aldus Martens. “Je hebt gewoon een Europese titel! Ik geniet daar denk ik elke dag nog wel van, want dit is echt een hele mooi medaille.”

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties