Houdt de doelpuntendroogte van FC Twente ook aan in de eredivisie?

Sport: http://nos.nl/l/2187840

Het is de prangde vraag die elke FC Twente-supporter en zeker ook coach René Hake bezighoudt: wie gaat dit seizoen de goals maken voor de Enschedeërs?

De voorbereiding geeft weinig hoop. Tegen vijf sterke tegenstanders (FSV Mainz, Espanyol, Bristol City, Everton en Hannover 96) bleef de teller op nul goals staan. En dan wacht zondag ook nog eens een kolkende Kuip en landskampioen Feyenoord in de eerste competitiewedstrijd.
Veel ‘goals weg’

Twente zag nogal wat belangrijke spelers vertrekken. Enes Ünal, afgelopen seizoen goed voor achttien treffers, is door Manchester City voor 14 miljoen euro verkocht aan Villarreal. Ook Mateusz Klich en Bersant Celina zochten hun heil elders. Kamohelo Mokotjo speelt nu bij Brentford en keeper Nick Marsman ging naar FC Utrecht.

Met Ünal, Klich en Celina zijn de drie topschutters van vorig seizoen verdwenen. Vorig seizoen maakte Twente 46 eredivisiedoelpunten, de makers van 34 daarvan zijn weg.
Boere en Kvasina

Wie zijn dan nu de aanvallers? De verwachting is dat Hake bij Feyenoord kiest voor een tweemansaanval met Tom Boere en Marko Kvasina. Boere was vorig seizoen bij het laaggeklasseerde FC Oss topscorer van de Jupiler League met dertig goals, maar in de voorbereiding bleek dat de stap hogerop hem moeilijk is gevallen.

Marko Kvasina (20) kwam over van Austria Wien. De lange spits (1 meter 94) maakte tot nog toe een redelijke indruk, maar ook zijn statistieken zijn bepaald geen garantie voor veel goals. De Kroaat maakte voor Austria Wien vijf goals in drie seizoenen.
Subtopper

In het beleidsplan dat Twente vorig jaar bekendmaakte staat geschreven dat de club dit seizoen tussen plaats zes en tien zou moeten eindigen. Vorig seizoen lukte dat met de zevende plaats. Maar vriend en vijand waren het erover eens dat de kampioen van 2010 boven zijn kunnen had gepresteerd.

Dus leeft FC Twente tussen hoop en vrees. Hoop dat het alsnog goed komt, net als vorig seizoen. Maar vooralsnog overheerst de vrees van een seizoen dat vooral in het teken van overleven zal staan.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties