Wekdienst van 12 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187660

Goedemorgen! Om maar met het slechte nieuws te beginnen: het wordt een druilerige dag, met veel regen of motregen. Vanmiddag wordt het vanuit het noordwesten langzaam overwegend droog en later klaart het op. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden.
Wat heb je gemist?

Weer goud voor Dafne Schippers

Voor wie vroeg ging slapen: Dafne Schippers heeft haar wereldtitel op de 200 meter geprolongeerd. Gisteravond laat liep ze in 22,05 seconden naar het goud. Marie-Josée Ta Lou uit Ivoorkust kwam nog heel dichtbij en finishte in 22,08. Dit was de gouden race:

Trump sluit militair ingrijpen Venezuela niet uit

President Trump heeft gezegd dat hij militair ingrijpen in Venezuela niet uitsluit. Op zijn golfclub zei hij dat Amerika veel opties voor Venezuela heeft, en dat een militaire operatie zeker iets is waarvoor hij zou kunnen kiezen. De VS heeft tot nu toe vooral strafmaatregelen ingesteld tegen leden van het Venezolaanse regime.

Gestolen schilderij na 32 jaar terecht

Een schilderij van de Nederlandse schilder Willem de Kooning is na bijna 32 jaar teruggevonden. Het doek Woman Ochre werd in 1985 gestolen uit een museum in Arizona in de VS. Het werd later gekocht door een man uit New Mexico, die het ophing in zijn winkel. Na vragen over de echtheid ervan liet hij het schilderij onderzoeken en bleek dat het om een gestolen werk ging.

Ov in Randstad wil elk jaar miljard extra

En de nieuwe RET-topman Unck zegt dat Nederland een deltaplan nodig heeft voor de mobiliteit in de Randstad. Volgens Unck is er een miljard euro per jaar extra nodig voor onder meer het ombouwen van trein- naar metrolijnen en het verhogen van de frequentie. Als dat niet gebeurt, verliest de Randstad de concurrentieslag met metropolen als Parijs, Londen en het Ruhrgebied.
Verder vandaag

Vandaag vliegen drie speurhonden en hun begeleiders naar Turkije om de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen op te sporen. De honden zijn van Signi, een non-profit-stichting uit Brabant. Waarschijnlijk kunnen ze zondag voor het eerst ingezet worden.

In de Eredivisie staan vier wedstrijden op het programma: PSV-AZ, VVV-Sparta, Heracles-Ajax en Vitesse-NAC. Bij PSV zit Diego Maradona op de tribune. Hij is deze week met zijn ploeg op trainingskamp in Mierlo, niet ver van Eindhoven.

Fijne dag!

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties