Treinverkeer Moerdijkbrug rijdt weer

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187719

Het treinverkeer over de Moerdijkbrug is vanavond weer helemaal hervat. De brug over het Hollandsch Diep zou vanochtend weer opengaan, maar er waren problemen met de elektronica. De treinverbinding, een van de belangrijkste van Nederland, lag er drie weken uit omdat het spoor op de brug moest worden vervangen. Vanochtend om 05.00 zou het treinverkeer weer volledig worden hervat, maar dat lukte niet door een technische storing.

“We zijn als een razende roeland aan het werk om de storing te verhelpen,” zei Henk Wind van ProRail vanmiddag. Hij wees erop dat de afgelopen drie weken een ‘megaklus’ is geklaard op de Moerdijkbrug.

Op het traject zijn de afgelopen weken de spoorstaven en de spoorlassen vervangen. Om te voorkomen dat er snel weer problemen ontstaan op de lassen, is gebruikgemaakt van spoorstaven van 150 meter, veel langer dan normaal.
Gebroken lassen

ProRail wil met de vervanging van het spoor nieuwe vertragingen op de Moerdijkbrug te voorkomen. De afgelopen jaren konden treinen geregeld niet of slechts langzaam over de brug op het traject tussen Rotterdam en Breda rijden doordat lassen tussen de spoorstaven waren gebroken. Het probleem speelde zowel bij reizigerstreinen als bij goederentreinen. Het spoor moest worden vervangen, wat in 2003 voor het laatst was gebeurd.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties