Onervaren’ VVV wil stuntploeg eredivisie worden

Sport: http://nos.nl/l/2187693

Als er één club is die niet kan wachten tot de start van de competitie, dan is het VVV wel. Het merendeel van het vorig seizoen gepromoveerde elftal dat vanavond (18.30 uur) aan de aftrap staat in het thuisduel met Sparta, speelde nog nooit in de eredivisie.

“Al mijn spelers hebben bij elkaar nog geen honderd wedstrijden in de eredivisie gespeeld”, vertelt trainer Maurice Steijn. Van een voor- of nadeel wil hij niet spreken. “Qua leeftijdsopbouw is het wel een ervaren ploeg. Veel jongens spelen al heel lang op het tweede niveau.” Negen jaar

Ralf Seuntjens bijvoorbeeld wacht al zijn hele voetballeven op een kans op het hoogste niveau. “Ja, ik wacht al negen jaar. Negen jaar Jupiler League”, herhaalt de spits. “Ik heb dan ook superveel zin in zaterdagavond.”

Van de huidige selectie van VVV hebben alleen Jerold Promes (46 duels voor RKC en Sparta), Nils Röseler (36, FC Twente en VVV) en Leroy Labylle (7, PEC Zwolle) ervaring in de eredivisie.

Met RBC, Den Bosch, Telstar en ook in zijn eerste twee seizoenen bij VVV lukte het Seuntjens maar niet om te promoveren. Tot afgelopen seizoen. Met 16 goals in de competitie had de spits ook nog een flink aandeel in het kampioenschap.

“Waar ik vooral naar uitkijk? Mats (zijn broer, red.) speelt bij AZ, dus dat lijkt me een mooi duel. En de wedstrijden tegen de ‘grote drie’. Die heb ik nog nooit gespeeld, en dat zal waarschijnlijk ook niet heel vaak gebeuren. Dat lijken mij mooie affiches.”

Geen uitduels meer dus bij Telstar en Emmen, maar thuiswedstrijden tegen Ajax (27 augustus) en PSV (15 oktober). Dat verschil is volgens Seuntjens wel zichtbaar in de regio. “Je ziet meer posters, meer merchandise. En Studio Sport is aanwezig. Leuk om mee te maken…”

Ook Steijn, die in 2014 na zijn ontslag bij ADO afscheid nam van de eredivisie, heeft zin in de competitiestart. “De ambiance is beter. Het is leuk om terug te zijn met een ploeg, waarvan ik heel benieuwd ben hoe zij zich gaan handhaven op het hoogste niveau.”
Stunten

In de welbekende prognoses wordt VVV steevast in het rijtje van degradatiekandidaten genoemd. Logisch, vindt Steijn. “Vorig jaar zijn we met de tiende begroting kampioen geworden. Dat we nu in de eredivisie staan is al uniek. Maar we gaan een aantal wedstrijden absoluut stunten met deze ploeg. Daar ben ik van overtuigd.”

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties