Noodtoestand uitgeroepen bij extreem-rechts protest in Virginia

Buitenland: http://nos.nl/tekst/2187756

In de Amerikaanse stad Charlottesville zijn groepjes demonstranten opnieuw met elkaar op de vuist gegaan bij een extreem-rechtse protestmars in het centrum van de stad, waar de noodtoestand nu van kracht is. De oproerpolitie vormt een muur om de demonstranten van elkaar te scheiden.

Voordat de politie had ingegrepen, zijn meerdere mensen geslagen. Ook is er met stenen en waterflessen gegooid. Verschillende demonstranten zijn behandeld voor geïrriteerde ogen en luchtwegen nadat er met pepperspray was gespoten.

Gisteren hielden honderden extreem-rechtse demonstranten een fakkelmars over het terrein van de University of Virginia. Ze protesteerden tegen het plan om een standbeeld weg te halen van generaal Robert E. Lee, die in de Amerikaanse burgeroorlog de Zuidelijke troepen aanvoerde. De zuidelijke staten streden voor meer autonomie en handhaving van de slavernij.

Er zijn in de menigte verschillende mensen gezien met pistolen, geweren en knuppels. Onder de demonstranten waren gewapende mannen die
camouflagekleding droegen.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties