Keizer: slechte start, snel de koppen bij elkaar

Sport: http://nos.nl/l/2187812

Na de uitschakeling voor de Champions League tegen OGC Nice kreeg Ajax in de eredivisie tegen Heracles een nieuwe domper te verwerken. Trainer Marcel Keizer constateerde na de 2-1 nederlaag in Almelo dat de Amsterdammers er maar niet in slagen een voorsprong te verdedigen.

“Na de 1-0 moet de wedstrijd gewoon klaar zijn”, aldus een teleurgestelde Keizer. “Maar we blijven natuurlijk maar weer aanvallen en voor de 2-0 en 3-0 gaan. Dat is ook prima, maar dan moeten we wel goed kijken wat we achterlaten…”

“Dat we dan nog een paar van zulke kansen weggeven, dat is gewoon slecht van ons. Wij krijgen goals tegen uit counters, terwijl we voor staan. Dat gebeurt ons te vaak. Daar moeten we serieus mee aan de slag en snel ook.”

En snelheid is inderdaad gewenst, want komende wacht alweer de play-off tegen Rosenborg voor de Europa League. “Het is een heel slechte start. We moeten heel snel de koppen bij elkaar hebben voor die wedstrijd van donderdag.”
Vertrek Sánchez?

Over het mogelijke vertrek van verdediger Davinson Sánchez wilde Keizer niet veel kwijt. “Als het zo is, zal er door de club worden gereageerd door er andere jongens bij te halen. Maar voorlopig is Davinson nog van ons, laten we dat eerst maar eens afwachten.”

Heracles-trainer John Stegeman prees de efficiëntie van zijn ploeg. “Ajax had genoeg kansen om hier met een goed resultaat te gaan, maar dat hebben ze nagelaten. Wij hebben na rust weinig kansen gehad, maar wel gescoord. Ik ben er heel blij mee dat we dat kunnen.”

Stegeman sprong een gat in de lucht na de winnende goal van Brandley Kuwas. “We weten dat hij een heel goede trap heeft. Het is heel mooi om te zien dat we veerkracht kunnen tonen en zo’n resultaat tegen Ajax kunnen neerzetten.”

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties