Gaat PSG ook nog Mbappé halen voor 180 miljoen?

Sport: http://nos.nl/l/2187509

De voetbalwereld is nauwelijks bekomen van de 222 miljoen euro die Barcelona heeft ontvangen voor Neymar of berichten over een tweede toptransfer voor Paris Saint-Germain duiken op.

Volgens de doorgaans goedgeïnformeerde sportkrant L’Equipe heeft de Franse club een akkoord bereikt met Kylian Mbappé. De aanvaller kan de komende vijf seizoenen 18 miljoen euro netto per jaar verdienen.
Duizelingwekkende bedragen

Wilfrid Mbappé, de vader van de speler, heeft dat deze week bewerkstelligd. Mbappé is daarmee nog lang niet de meestverdienende speler van PSG; Neymar krijgt 30 miljoen euro netto per seizoen.

Paris Saint-Germain zal nog om de tafel moeten met AS Monaco, de huidige club van de aanvaller. De club uit het vorstendom wil 180 miljoen euro voor Mbappé. Als de transfer gaat lukken, is er maar liefst 402 miljoen euro betaalt voor twee spelers.

Mbappé wordt ook wel de nieuwe Thierry Henry genoemd. Het goudhaantje van Monaco groeide op in een voorstad van Parijs, maakte deel uit van de nationale voetbalacademie in Clairefontaine en sloot zich daarna aan bij de succesvolle jeugdopleiding van Monaco.

Al op 16-jarige leeftijd debuteerde hij in het eerste (een clubrecord) en twee jaar later had Mbappé al 29 wedstrijden in de Franse competitie achter zijn naam staan. Dat is meer dan Thierry Henry op die leeftijd. Interesse Real Madrid

Begin 2016 verbeterde hij een ander record van Henry: dat van jongste doelpuntenmaker voor Monaco ooit in de Ligue 1. Hij was toen zeventien jaar en 62 dagen oud.

Mbappé was vorig jaar zomer een van de uitblinkers op het EK Onder-19 in Duitsland. Met vijf goals leidde hij Frankrijk naar de Europese titel. Naar verluidt had Real Madrid toen al interesse in hem, maar het talent besloot in Monaco te blijven.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties