Drugs en contant geld gevonden in onderzoek naar Brabantse stratenmaker

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187588

De politie heeft enkele tientallen kilo’s cocaïne, mdma en chemicaliën gevonden bij huiszoekingen in verschillende Brabantse gemeenten. Het onderzoek richtte zich op een stratenmakersbedrijf in Sprundel.

De politie vermoedt dat criminelen tonnen aan zwart geld inleverden bij het bedrijf. Daarna werden ze zogenaamd door de stratenmaker ingehuurd om klussen uit te voeren en kregen ze wit uitbetaald.
Xtc-apparatuur

Vanochtend waren er huiszoekingen op negen plekken. Naast een inval bij het stratenmakersbedrijf, werden ook woningen doorzocht van vermoedelijke criminelen die zaken deden met het bedrijf.

Daarbij is volgens de politie ook “een behoorlijke hoeveelheid” geld gevonden, al is het exacte bedrag nog onbekend. Verder trof de politie apparatuur aan die wordt gebruikt bij de productie van xtc.
Accountants

Tijdens de actie ging de politie ook langs bij zeven accountantskantoren, waar administratie in beslag is genomen. Of deze accountants, van het stratenmakersbedrijf en de “ingehuurde” verdachten, wisten van de valse facturen is niet bekend. De politie onderzoekt nog of zij bewust meewerkten aan het witwassen.

De doorzoekingen vonden plaats in Sprundel, Raamsdonksveer, Made, Drimmelen, Kaatsheuvel, Geertruidenberg, Oosterhout en Hank. Er is niemand aangehouden.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties