Drukte bij afscheid van Jorge Zorreguieta

Buitenland: http://nos.nl/tekst/2187410

Op de begraafplaats Parque Memorial in Pilar, net buiten Buenos Aires, is het afscheid van Jorge Zorreguieta begonnen. Vanavond om 21.00 uur wordt de vader van koningin Máxima begraven.

Bij de dienst is een kleine groep genodigden aanwezig. Het was de wens van de familie van Zorreguieta om hem in besloten kring te begraven.

“Dat moet je wel een beetje ruim opvatten”, zegt verslaggever Tanja Braun, die in de Argentijnse hoofdstad is. “Er komen heel veel gasten aan. We horen zelfs aantallen van 400 mensen die uitgenodigd zijn om afscheid te nemen.”
Veel fotografen

Volgens Braun zijn er veel fotografen op de been om een foto te maken van Máxima. “Ze zien Jorge Zorreguieta meer als de vader van de koningin dan als de oud-staatssecretaris onder het regime van Videla. Dus er is vooral veel aandacht voor de plaatjes.”

De Nederlandse regering heeft geen afvaardiging gestuurd naar het afscheid. Of de Argentijnse overheid wel een vertegenwoordiger heeft gestuurd, is niet bekend.
150 Rouwadvertenties

In de Argentijnse krant La Nación staan twee pagina’s met zo’n 150 rouwadvertenties voor Zorreguieta. Ook de Argentijnse president Mauricio Macri en zijn vrouw hebben een advertentie geplaatst waarin ze hun deelneming betuigen aan koningin Máxima en haar familie.

Of de president en zijn vrouw ook bij de dienst aanwezig zijn, is niet bekend.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties