Alle gestrande Madeira-gangers terug in Nederland

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187315

Alle Nederlandse reizigers die gestrand waren op Madeira zijn terug in Nederland. Vannacht landde een vliegtuig met onder anderen 155 vakantiegangers van reisorganisatie Corendon op Schiphol. Ze waren met zo’n 20.000 andere toeristen zondag gestrand op het eiland, doordat hevige windstoten het vliegverkeer nagenoeg onmogelijk maakten.

De harde wind leidde tot chaos op het Portugese eiland. Sommige vakantiegangers moesten op matjes slapen in de lobby van hun hotel of op ligbedden bij zwembaden. Anderen sliepen op de luchthaven van Madeira, omdat de hotels overvol zaten.
Overmacht

Volgens Corendon is dit de langste vertraging ooit in de geschiedenis van de reisorganisatie. “Maar dit was overmacht”, zegt een woordvoerder. “Vliegtuigen konden slecht landen door de harde wind en door de ligging van het vliegveld bij de bergen en de zee.”

Op de terugvlucht hebben de passagiers een brief gekregen met informatie over hoe ze gemaakte kosten kunnen laten vergoeden.
Boot

Reisorganisatie TUI koos voor een andere methode dan Corendon. Zo’n 150 TUI-klanten werden eerder deze week met een boot naar het nabijgelegen eiland Porto Santo gebracht en vlogen vandaar terug naar Amsterdam.

Transavia is dinsdag wel naar Madeira gevlogen om gestrande reizigers op te halen.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties