Wekdienst van 9 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187162

Goedemorgen, op de meeste plaatsen droog, langs de kust is een bui mogelijk. Later vandaag trekken vanuit het zuidwesten buien over het land. In het zuidoosten en oosten blijft het zo goed als droog. Tussendoor schijnt ook de zon en het wordt zo’n 21 graden.
Wat heb je gemist?

Jorge Zorreguieta, vader van Máxima, overleden

De vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta, is in zijn woonplaats Buenos Aires overleden. Zorreguieta was al jaren ernstig ziek. Hij leed aan lymfeklierkanker. De RVD meldt dat de begrafenis in besloten kring zal plaatsvinden. Máxima, koning Willem-Alexander, en hun dochters, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zullen daarbij zijn.

Noord-Korea matigt toon niet en waarschuwt Trump voor ‘totale oorlog’

Noord-Korea waarschuwt voor een totale oorlog mocht de VS besluiten tot een preventieve aanval op het land. Het regime in Pyongyang reageert daarmee op dreigende taal gisteren uit Washington. Noord-Korea dreigt onder meer met een aanval op het Amerikaanse eiland Guam in de Stille Oceaan.

Utrecht heeft primeur met veelbelovende nieuwe hartklep

Het UMC Utrecht heeft als eerste Nederlandse ziekenhuis een patiënt geholpen aan een nieuw type hartklep van dierlijk materiaal. De hartklep gaat potentieel een leven lang mee. Patiënten met andere biologische hartkleppen moeten om de 15 jaar opnieuw worden geopereerd. De nieuwe hartklep is zo bewerkt dat dat niet meer nodig is.

Kwijtgeraakte trouwring teruggevonden in Australische woestijn

De woestijn is niet de meest handige plek om je trouwring kwijt te raken, want de kans dat je hem terugvindt is niet heel groot. Toch lijkt een Australische vrouw veel geluk te hebben. Op het politiebureau in Birdsville werd maandag een ring binnengebracht. Een wandelaar vond hem in het zand van de Simpsonwoestijn.
Verder vandaag…

Na bijna drie weken worden worden in Den Haag de onderhandelingen voor een nieuw kabinet tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie weer hervat.

Vandaag moet een vrouw uit Leiden voor de rechtbank in Den Haag verschijnen voor het bedreigen van premier Rutte. Ze postte een foto van hem op Facebook met de volgende tekst: “Als we Sylvana niet op mogen hangen, dan hangen we toch deze klootzak op. De hoofdveroorzaker.”

Op dag zes van de WK atletiek in Londen komt voor Nederland alleen Melissa Boekelman in actie. Ze begint om 21.25 uur aan de finale van het kogelstoten. In totaal staan er drie finales op het programma vandaag. Bekijk hier het hele programma.

Fijne dag!

Het laatste nieuws op News Junky