Man die werd beroofd na tip bankmedewerker had 100.000 euro opgenomen’

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187179

De man die vorige maand in Venlo op straat werd beroofd, had net 100.000 euro in contanten opgenomen. De berovers kozen de man uit na een tip van een Rabobank-medewerker die vorige week werd opgepakt, meldt De Limburger op basis van bronnen.

Het slachtoffer was een man van 63 uit de Duitse plaats Mülheim. Hij incasseerde het bedrag op 19 juli bij een vestiging van de Rabobank in Venlo en werd kort daarna buiten overvallen.

De bankmedewerker die hen zou hebben getipt, werd anderhalve week na de overval gearresteerd. Hij zou vaker informatie hebben verstrekt aan de overvallers, die deel uitmaakten van een bende.
Chantage

De medewerker zegt dat hij dat deed omdat hij werd gechanteerd. Twee personen zouden hem hebben gedwongen vertrouwelijke bankgegevens te delen. Ze dreigden hem zwart te maken bij zijn werkgever als hij niet zou meewerken. De man vreesde naar eigen zeggen voor zijn baan.

De overvallers werden eind juli opgepakt toen ze op het punt stonden iemand te beroven in Zundert, Noord-Brabant. Het slachtoffer dat ze daar hadden uitgekozen, zou 50.000 euro op zak hebben gehad.

Ze zouden nog twee andere overvallen hebben willen plegen, in Zundert en in Bodegraven, Zuid-Holland. In totaal zitten zes mensen vast in verband met de zaak. Het gaat om vijf mannen uit Breda en een uit Oosterhout. Een van hen is de voormalig leider van motorclub No Surrender in Breda.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties