Wekdienst van 8 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187009

Goedemorgen, vanochtend kan in het oosten en noordoosten de zon nog even schijnen. ’s Middags neemt de bewolking in het hele land toe en kunnen er stevige buien vallen. Het wordt 21 tot 24 graden.
Wat heb je gemist?

NVWA test kippenvlees met proefslachtingen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat deze week proefslachtingen doen bij kippen om te kijken of er fipronol in het vlees zit. Dat schrijft het AD. Een aantal vleeskuikenbedrijven heeft ook gebruik gemaakt van het bestrijdingsmiddel waar fipronil in zit, blijkt uit de administratie van Chickfriend, het bedrijf dat de bloedluis bestreed. Als er fipronil zit in kippenvlees zijn de risico’s beperkter dan bij eieren, zeggen toxicologen.

Vier doden bij schietpartij op verjaardagsfeestje Willemstad

Bij een schietpartij in Willemstad op Curaçao zijn vier doden gevallen. Zes gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Er werd geschoten op een verjaardagsfeestje van twee broers. Onbekenden openden vanuit een auto met een automatisch wapen het vuur op het huis. Dat gebeurde in de wijk Buenavista, die wordt beheerst door bendegeweld.

Twee vrouwen omgekomen door natuurbranden bij Rome

Bij natuurbranden in Italië zijn twee vrouwen om het leven gekomen. Brandweerlieden vonden hen in een kleine woning in de buurt van Rome. Ook vond de brandweer nog een derde persoon die nog leefde. Italië wordt de hele zomer al geteisterd door natuurbranden. Het huis raakte vermoedelijk ingesloten door de vlammen.

Onrust in Zeeland na knallen F-16’s

In Zeeland zijn twee F-16’s door de geluidsbarrière heen gevlogen. Tientallen mensen belden de politie omdat ze harde knallen hoorden en de ramen trilden. De F16’s wilden even checken of het goed ging met een passagiersvliegtuig, omdat zij geen contact meer hadden met de luchtverkeersleiding.
Verder vandaag…

Kenia kiest een nieuwe president. Er is veel angst voor geweld tussen aanhangers van zittend president Kenyatta en zijn belangrijkste tegenstander Raila Odinga.

Vandaag wordt in het Zuid-Afrikaanse parlement gestemd over motie van wantrouwen tegen president Jacob Zuma. Voor het eerst is het een anonieme stemming waardoor het mogelijk is dat leden uit zijn eigen partij tegen Zuma stemmen. Het wordt een belangrijke dag dus, voor Zuma.

En op dag 5 van de WK atletiek in Londen begint Dafne Schippers aan de series van de 200 meter, het onderdeel waarmee ze twee jaar geleden in Peking geschiedenis schreef met de wereldtitel.

Fijne dag!

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties