Mourinho gooit op weg naar Supercup olie op het vuur

Sport: http://nos.nl/l/2187049

Pikant. Zo laat zich het treffen tussen Manchester United en Real Madrid om de Europese Super Cup, vanavond in Skopje, het best omschrijven.

Niet in de laatste plaats vanwege José Mourinho, die met United tegenover zijn voormalige werkgever staat. HIj trainde Real tussen 2010 en 2013. De Portugees gooide op een persconferentie maar wat graag olie op het vuur.

“De Champions League is wel wat anders dan de Europa League. Het is heel lastig om de Europa League te winnen. Want het is zwaar. Je moet veel wedstrijden spelen, veel reizen. De motivatie is minder groot, want in tegenstelling tot de Champions League is het voor de spelers niet het eldorado.”

Kortom: Manchester United leverde een wereldprestatie door de Europa League te winnen (de Engelse ploeg klopte Ajax in de eindstrijd) en de zege van Real Madrid op Juventus stelde toch iets minder voor.

De woorden passen bij de psychologische oorlogsvoering die Mourinho altijd bezigt vlak voor een grote wedstrijd. Hij liet ook nog even weten dat Real Madrid er toch beter voor stond nadat hij daar trainer was geweest, hoewel hij geen (grote) Europese prijzen in de wacht sleepte. Dat laatste in tegenstelling tot zijn opponent van vanavond, Zinedine Zidane, die al twee keer op rij de Champions League won.
Gemis op palmares Mourinho

“Toen ik trainer van Real Madrid werd, maakte Real niks klaar in de Champions League. Ze stonden ook niet bovenaan in eigen land. Ze haalden vaak de kwartfinales niet eens. En toen ik wegging, hadden ze drie halvefinales in de CL op rij gespeeld. Ze stonden bovenaan in eigen land en waren kampioen van Spanje geweest. Ze hadden thuis en uit gewonnen van een grote club als Barcelona.”

Mourinho won veel prijzen bij clubs als FC Porto, Internazionale en Manchester United, maar een Europese Supercup ontbreekt nog op zijn palmares.

Zijn collega en tegenstrever Zinedine Zidane liet vooral weten zin te hebben in een nieuw seizoen. “We hebben heel hard getraind en we zijn ook goed uitgerust. Laren we maar aan de slag gaan.”
Speelt Ronaldo?

Over het meedoen van zijn superster Cristiano Ronaldo bestaat nog onduidelijkheid. De Portugees trainde nog niet volop mee. “Het is bewonderenswaardig dat hij fysiek net zo sterk is als tijdens de finale. En dat was twee maanden geleden.”

Zidane is vooral blij dat hij de beschikking heeft over Ronaldo, ongeacht of hij kan meedoen of niet. “Het feit dat hij bij ons is, betekent heel veel. Morgen zullen we zeker weten of hij meedoet.”

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties