Miljoenen mensen zagen huldiging (en geniet even na met deze aftermovie)

Sport: http://nos.nl/l/2187019

Ruim 2,1 miljoen mensen hebben gisteravond op tv gekeken naar de huldiging van de Nederlandse voetbalvrouwen. De ceremonie was daarmee het op een na best bekeken programma van de dag, meldt de Stichting Kijkonderzoek. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur deed het met ruim 2,2 miljoen kijkers iets beter.

Oranje werd gehuldigd in Park Lepelenburg in Utrecht. De ploeg startte met een rondvaart door de Singel in Utrecht, die boottocht was iets langer gemaakt zodat meer mensen de voetbalsters konden zien. Ruim 10.000 mensen stonden langs de kant. Daarna werd er voor alle dames stuk voor stuk gejuicht door een bomvol park met nog eens ruim 12.000 fans.

NOS op 3 maakte deze aftermovie:

De voetbalsters werden zondag Europees kampioen, toen ze in de finale met 4-2 wonnen van Denemarken. Naar die wedstrijd keken gemiddeld 4,1 miljoen mensen.

Gisteren werden ze in Nederlandse media, maar ook in buitenlandse media geroemd. De Nederlandse kranten openden allemaal op de winst. “Ongeslagen kampioen”, “Voetbalvrouwen schrijven historie”, “Fenomenaal” en “Golden Girls, gevochten als leeuwinnen”.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties