Medewerker Google ontslagen vanwege ‘vrouwonvriendelijke’ memo

Buitenland: http://nos.nl/tekst/2187011

Google heeft een medewerker ontslagen die een memo had geschreven dat veel stof deed opwaaien binnen en buiten het bedrijf. De man schreef dat er weinig vrouwen in de techindustrie werken vanwege de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Het memo wordt door velen gezien als vrouwonvriendelijk; er ontstond na het uitlekken ervan een verhitte discussie over de positie van vrouwen in Silicon Valley. Ze zouden vaak te maken hebben met seksuele intimidatie en minder worden betaald dan mannen. Ook bij Google zouden zulke problemen zich voordoen. Zo overweegt het Amerikaanse ministerie van Justitie een onderzoek te starten naar loondiscriminatie bij Google.

Overigens was er niet alleen kritiek op het stuk. De man kreeg ook bijval voor zijn stelling dat de cultuur binnen Google te politiek correct is. Gedragsregels

Google wil niet reageren op het ontslag, omdat het geen uitspraken doet over individuele gevallen. In een interne e-mail die persbureau Reuters heeft ingezien, schrijft Google-topman Pichai dat het memo tegen de gedragsregels van het bedrijf ingaat.

De medewerker, James Damore, zegt tegen Reuters dat hij is ontslagen vanwege het “in stand houden van geslachtsstereotypen”. Hij is van plan om het ontslag aan te vechten bij de rechter.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties