Marokkaanse demonstrant die in coma lag overleden

Buitenland: http://nos.nl/tekst/2187111

Een Marokkaanse demonstrant die al meer dan twee weken in coma lag, is overleden. Imad El Attabi raakte tijdens een betoging op 20 juli in Al Hoceima bewusteloos en lag sinds die tijd in coma. Zijn dood leidt mogelijk tot nieuwe protesten in Marokko.

El Attabi raakte tijden de demonstratie ernstig gewond aan zijn hoofd nadat de betoging was uitgelopen op een gewelddadige confrontatie tussen betogers en de oproerpolitie. De politie gebruikte daarbij traangas.

Over de oorzaak van zijn verwondingen zijn verschillende lezingen. Volgens de autoriteiten is El Attabi geraakt door stenen. De advocaat van El Attabi’s familie houdt het erop dat hij is geraakt door een traangashouder.

Volgens de advocaat heeft de familie geen inzage gekregen in het medische rapport over de verwondingen. De familie eist een geloofwaardig onderzoek op grond waarvan recht kan worden gedaan.

Het is al sinds oktober onrustig in het Rif-gebied, waar Al Hoceima ligt. De bewoners voelen zich achtergesteld bij de rest van Marokko en eisen dat de economische problemen in het gebied worden aangepakt. El Attabi is de eerste dode sinds het begin van de demonstraties.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties