De uitzending van 8 augustus

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2187030

Portugal groeit en bloeit weer, maar nog niet iedereen profiteert

Terwijl de economie in Noord-Europa weer op volle toeren draait, verkeert Zuid-Europa nog in crisis. Van een uitslaande brand is geen sprake meer, maar de problemen zijn nog niet voorbij.

Nieuwsuur kijkt in een vierdelige serie naar de situatie in Griekenland, Italië, Spanje en Portugal. Hoe werken die landen zich omhoog uit de crisis en hoe kijken ze naar de toekomst van de EU?

Vanavond het vierde en laatste deel: Portugal.
90+ maar nog volop actief

Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. Niet iedereen belandt in een verpleeghuis of is dement. Velen wonen zelfstandig, soms met de hulp van familie en buren.

Nieuwsuur portretteert deze week vier 90-plussers die nog steeds heel erg actief zijn.

Vanavond in deel 2: Martin Meijsen (91).

Hij wordt volgens zijn arts zeker honderd jaar en dus moet hij nog een aantal jaren de tijd zien door te brengen. Zijn vrouw Greetje overleed onlangs, na 72 jaar samen zijn. Opeens moet hij alles alleen doen, en dat is best wel even wennen.

Zo bezoekt hij iedere dag minstens eenmaal de McDonald’s. Hij is dan ook een bekend gezicht bij de medewerkers van het fastfoodrestaurant. “Als ik een weekend weg ga moet ik dat even laten weten. Anders staan ze voor mijn deur. Dat is al eens gebeurd.”

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties