Europa geniet van ‘reclame voor het vrouwenvoetbal’

Sport: http://nos.nl/l/2186888

De internationale media zijn zeer te spreken over de finale van het Europees kampioenschap en de manier waarop de Nederlandse vrouwen zich hebben gemanifesteerd. In Denemarken overheerst een gevoel van trots.

“Het beste werd voor het laatst bewaard, waarbij de meest boeiende EK-wedstrijd in een promotie voor het vrouwenvoetbal ontaardde, met Nederland als verdiende en verrassende winnaar”, schreef The Guardian.

De Britse ochtendkrant heeft met volle teugen genoten van de eindstrijd. “In vele opzichten was het jammer dat er in de finale een verliezer moest zijn, na zoveel snelheid, fantastisch spel over de flanken, intelligente passing, geraffineerde counters en meedogenloze afronding aan beide kanten. Ook petje af voor de Zwitserse arbiter Esther Staubli, die de wedstrijd goed aanvoelde.”

De BBC zag dat de Nederlandse fans een grote bijdrage hadden geleverd aan de prestaties van Oranje.

“Nederland hoorde vooraf niet tot de favorieten voor de titel, maar na de uitschakeling van Frankrijk en Duitsland, dat voor zijn zesde titel op rij streed, creëerden ze met behulp van de fans het momentum.”

Het Deense Ekstra Bladet toonde lof voor de prestaties van de nationale ploeg. “Bedankt voor deze mooie reis en alle prestaties. Bedankt voor het getoonde plezier aan de bevolking, die heeft kunnen zien dat het Deense vrouwenvoetbal springlevend is.”

“Twee minuten voor tijd maakte de sterk spelende Miedema een definitief einde aan de Deense illusies”, aldus het dagblad, “We moeten toegeven dat Denemarken werd verslagen door een sterkere tegenstander. Maar we hebben genoten van het team.”

“De finale van het EK was reclame voor het vrouwenvoetbal”, oordeelde het eveneens Deense dagblad Politiken. “Vanuit Deens oogpunt ontbrak het alleen aan een mooie afloop.”
‘Doorbraak Deense vrouwenvoetbal’

Het tabbloid BT noemt de finaleplaats van Denemarken “een doorbraak” voor het nationale vrouwenvoetbal. “Voor de finale kenden niet veel mensen de namen van de Deense speelsters, maar nu zaten meer dan een miljoen Denen voor de televisie.”

Ook FC Barcelona stond stil bij het succes van Oranje. “Wat een dag voor Barcelona’s nieuwe speelster Lieke Martens. Nederland wint niet alleen voor het eerst het EK, maar Martens werd ook als meest waardevolle speelster van het toernooi gekozen.”
Feeststemming

Het Duitse Bild had oog voor de Nederlandse feeststemming. “Het oranjefeest was ’s middags al begonnen toen 12.000 supporters zich in het centrum van Enschede hadden verzameld voor de ‘Oranjemars’ richting het stadion.”

“De finale bleef tot het laatste moment spannend, maar Miedema verzorgde na goed voorbereidend werk van Spitse met een typische spitsengoal voor een ijzersterk slotakkoord, waarna de Nederlandse fans voor onbegrensde vreugde zorgden.”

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties