Wekdienst van 6 augustus: dit gebeurde terwijl je sliep

Buitenland: http://nos.nl/tekst/2186675

Goedemorgen! De zon laat zich vandaag meer zien dan de bewolking. Toch kan er in het binnenland een bui vallen. Het wordt zo’n 21 graden. Wat heb je gemist?

Erdogan verplicht coupverdachten overall te dragen in rechtszaal

Mensen die verdacht zijn van betrokkenheid bij de mislukte couppoging in Turkije van vorig jaar moeten een bruine overall dragen als ze in de rechtszaal verschijnen. De aanleiding: een verdachte kwam voor met een T-shirt, waarop “held” in het Engels geschreven stond.

‘Britten willen 40 miljard euro betalen voor brexit’

Groot-Brittannië is bereid om 40 miljard euro te betalen als compensatie voor het vertrek uit de Europese Unie. Dat hebben drie regeringsbronnen gezegd tegen de Britse krant The Sunday Telegraph. De Britten zouden alleen bereid zijn dit te betalen als er in de brexitonderhandelingen een handelsakkoord met de EU wordt gesloten.

VN vindt massagraven in Mali

Leden van de VN-vredesmissie Minusma hebben massagraven ontdekt in het noorden van Mali. Het is nog onduidelijk hoeveel lichamen er in de graven liggen. In het noorden van het Afrikaanse land strijden verschillende groepen van de Toeareg-rebellen om de macht.

Agent in Emmen meegesleurd door auto

In Emmen heeft de politie een schot gelost op een auto die een agent meesleurde toen de bestuurder werd gevraagd om zijn rijbewijs. De agent is hierbij gewond geraakt aan haar gezicht.
Honderden jihadisten teruggekeerd naar Frankrijk

Frankrijk heeft 271 jihadisten zien terugkeren uit Syrië en Irak, onder wie 54 minderjarigen. Alle teruggekeerde strijders worden onderzocht door het Franse Openbaar Ministerie. Naar schatting zijn ongeveer 700 Fransen naar Irak en Syrië vertrokken om zich aan te sluiten bij terreurbeweging IS. Verder vandaag…

In Japan wordt de atoomaanval op Hiroshima in de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op deze dag in 1945 gooiden de Verenigde Staten een atoombom op de stad. Door de enorme explosie kwamen direct al zo’n 75.000 mensen om het leven. Later stierven er nog meer als gevolg van de straling.

De Oranjevrouwen kunnen voor het eerst het EK Voetbal winnen. In het stadion van FC Twente nemen de voetbalsters het op tegen Denemarken. De wedstrijd begint om 17.00 uur en is live te zien op NOS.nl, de NOS-app en NPO 1.

Ook een andere Oranjevrouw komt in actie: Dafne Schippers. Op het WK atletiek in Londen rent ze vanavond de halve finale van de 100 meter en hopelijk daarna ook de finale. De eindstrijd begint om 22.50 en is te volgen op onze site, app en op NPO 3.

Fijne dag!

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties