Tientallen burgers gedood in Afghanistan

Buitenland: http://nos.nl/tekst/2186762

Strijders van de Taliban en Islamitische Staat hebben bloedig huisgehouden in het dorp Mirza Olang, zegt de gouverneur van de provincie Sar-e Pol in het noorden van Afghanistan. Zeker 40 burgers zijn er doodgeschoten of onthoofd. Sommige media melden 58 doden, onder wie zeven Afghaanse politiemensen en een militair.

Ongeveer 25 dorpsbewoners worden vermist. Ze zijn vermoedelijk gevangen genomen en als gijzelaar meegenomen door de Taliban en Islamitische Staat. Gouverneur Mohammad Wahdat deed een oproep aan de regering in Kabul en het leger om zo snel mogelijk een bevrijdingsactie op touw te zetten.

“Bovendien dreigt het gevaar dat de militanten de hele regio bij Mirza Olang bezetten als er niet snel een tegenactie op gang komt”, zei Wahdat. Zware gevechten

Strijders van de Taliban en Islamitische Staat vielen het dorp donderdagavond binnen en raakten daarna verwikkeld in zware gevechten met de politie en het leger. Gisteravond namen de strijders definitief bezit van het dorp, waarna tientallen burgers bijeen werden gedreven en werden gedood.

In het verleden werkten de Taliban in Afghanistan intensief samen met al-Qaïda. Toen IS een paar jaar geleden sterk in opkomst was, besloten sommige plaatselijke Taliban-leiders te gaan samenwerken met Islamitische Staat.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties