Hoe vaak kan je dit met je dochter meemaken? Een EK-finale!’

Binnenland: http://nos.nl/tekst/2186731

De zon helpt vandaag een handje mee in Enschede. Een stoet van mensen in oranje shirtjes loopt vanaf het treinstation naar het plein waar de fans zich verzamelen. Het is druk, maar niet te druk.

Ewoud (39) en dochter Quinte (7) hebben er ontzettend veel zin in. Ze hebben kaartjes voor de wedstrijd en een trommel mee om straks muziek te maken in het stadion. “De sfeer is geweldig, ik ben vooral blij dat mijn dochter dit kan meemaken. Dit is toch bijzonder! Dit maakt ze misschien wel nooit meer mee.” Quinte vindt het ook leuk, maar zelf later voetbalster worden wil ze niet. “Ik ga liever basketballen”.

Tientallen Deense fans lopen in het rood tussen de honderden oranje shirtjes. Een groep mannen weet het zeker: “Denemarken gaat winnen, 2-0.”

Een Duits echtpaar is helemaal vanuit M√ľnchen naar Enschede gereden. “We dachten dat Duitsland wel in de finale zou staan, maar ach. Voor wie we nu zijn? Voor Nederland natuurlijk!”

Volgens de politie verloopt alles prima. “Geen onvertogen woord, alles kan gewoon kris kras door elkaar lopen. Prachtig dit.”

Onder begeleiding van Hollandse klassiekers gaan de fans nu in een stoet naar het stadion.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties