Grappende Wenger begint vol vertrouwen aan 22ste seizoen

Sport: http://nos.nl/l/2186685

“Sorry dat ik er nog ben.” Arsène Wenger begint zijn 22ste seizoen als manager van Arsenal met een kwinkslag. De Fransman weet maar al te goed dat een deel van de fans hem het liefst had zien vertrekken.

“Ik kan me voorstellen dat jullie me willen vermoorden, maar voorlopig overleef ik.” Dat is mede te danken aan de winst van de FA Cup het vorige seizoen.
‘Chelsea krijgt het moeilijk’

Als Cup-winnaar neemt Arsenal het vanmiddag in de strijd om de Community Shield op tegen landskampioen Chelsea. En precies aan die ploeg heeft Wenger ook een boodschap:

“Chelsea zal het moeilijk krijgen om de titel te verdedigen. We hebben in de gewonnen FA Cup-finale al bewezen dat het verschil met ons niet zo groot is en dat zullen we nu weer laten zien.”

Het is niet zomaar grootspraak van Wenger. Hij voelt zich duidelijk gesteund door de goede zaken die Arsenal op de transfermarkt heeft gedaan.

De Gunners haalden Olypique Lyonnais-vedette Alexandre Lacazette voor 53 miljoen euro, een clubrecord. Sead Kolasinac, de andere aanwinst, kwam juist transfervrij over van Schalke 04.

Een overeenkomst tussen de twee nieuwelingen is overigens wel dat beiden de Ajax-fans niet zo lang geleden klamme handjes bezorgden, maar uiteindelijk niet konden voorkomen dat de Amsterdammers de Europa League-finale haalden. ‘Sánchez blijft!’

Maar het is misschien nog wel belangrijker dat Alexis Sánchez nog altijd speler van Arsenal is. En wat Wenger betreft gaat daar gaat deze transferperiode geen verandering in komen. “Mijn beslissing is duidelijk: hij blijft en dat zal hij respecteren. Zo simpel is het.”

Daarbij loopt Arsenal heel bewust het risico dat de Chileen na het seizoen transfervrij vertrekt. Een beslissing die alleen te rechtvaardigen is als dit dan eindelijk het seizoen van Arsenal wordt. Wenger gelooft erin.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties