Servië pakt in de slotseconden een punt in clash tegen Slovenië

Sport: https://nos.nl/l/2525411

Servië heeft op de valreep gelijkgespeeld tegen Slovenië, dat de clash in groep C dacht te gaan winnen door een treffer van Zan Karnicnik in de 69ste minuut, maar in de slotseconden alsnog de 1-1 van spits Luka Jovic kreeg te incasseren.

In dezelfde groep spelen om 18.00 uur Denemarken en Engeland tegen elkaar in Frankfurt.

Met 30.000 landgenoten op de tribunes mocht er wat verwacht worden van Servië, dat het toernooi was gestart met een 1-0 nederlaag tegen Engeland. Onverdiend, vond bondscoach Dragan Stojkovic, die Dušan Tadic tegen de Britten buiten de basis had gehouden, maar de clash in de Allianz Arena wel met de oud-Ajacied begon.

De eerste schoten voor de boeg kwamen echter van de Slovenen, die zich gelukkig prijsden met de 1-1 tegen Denemarken in hun openingsduel. Al in de eerste tien minuten namen Adam Cerin en Jan Mlakar doelman Predrag Rajkovic onder vuur.

Er ging bijna een half uur overheen voordat Servië van zich deed spreken. De knappe kopbal van Dusan Vlahovic werd een prooi voor doelman Jan Oblak, die met niet al te beste herinneringen naar de Allianz Arena was gekomen. Hij was er drie keer met Atlético Madrid op bezoek en leed er louter nederlagen tegen Bayern München.

Timi Max Elsnik kreeg de Sloveense fans op banken door na een korte slalom met een enorme uithaal vol de paal te treffen. De 21-jarige Benjamin Sesko, die bij RB Leipzig het Bundesliga-seizoen afsloot met in de laatste zeven duels telkens één doelpunt, had in de rebound het vizier iets te hoog afgesteld.

Aan de andere kant stuitte Aleksandar Mitrovic, met 58 goals in 92 interlands de topscorer aller tijden van Servië, van dichtbij op Oblak. En dus gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

De tweede helft was amper begonnen of Mitrovic, sinds vorig jaar voetballend bij het Saoedische Al-Hilal, dook opnieuw voor Oblak op. De spits wist de door aanvoerder Tadic geschonken kans niet te verzilveren. Sesko probeerde het nog eens voor Slovenië met een gekruld afstandsschot, maar Rajkovic liet zich niet verrassen.

Kort nadat de Servische bondscoach Stojkovic wat aanvallende krachten had laten aanrukken, sloeg juist de tegenstander toe. Rechtsachter Zan Karnicnik stak met de bal aan de voet het halve veld over, speelde Elsnik aan, liep door en kreeg bij de tweede paal de bal weer terug. Een intikker volgde.

Een hard gelag voor Servië, dat bijna meteen terugsloeg, maar Mitrovic had de pech dat zijn dropkick van dichtbij via de lat weer het veld in caramboleerde. Tadic en de zijnen voeren de druk meer en meer op en zorgden ook voor dreiging voor het Sloveense doel.

Diep in extra tijd volgde dan toch de beloning voor de volharding. De laatste seconden waren al aan het wegtikken, toen invaller Luka Jovic uit een hoekschop de 1-1 binnenknikte en de overlevingskansen voor zijn ploeg op het EK overeind hield.

Het laatste nieuws op News Junky