NAC Breda geeft in stromende regen voorsprong tegen FC Emmen uit handen

NAC Breda en FC Emmen staan op gelijke hoogte na de heenwedstrijd in de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie. In de stromende regen gaf NAC Breda dinsdagavond acht minuten voor tijd een 1-0 voorsprong uit handen.

De ploegen gaan dus met een 1-1 stand de return van het tweeluik in, die zaterdagmiddag (16.30 uur) in Emmen gespeeld wordt. De winnaar neemt het in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale, die tussen ADO Den Haag en Excelsior gaat.
NAC komt laat los

Ondanks de onvermoeibare NAC-supporters, die vanaf minuut één hun ploeg hartstochtelijk toezongen, was er op het veld in de beginfase nog geen sprake van vuurwerk. Pas aan het eind van de eerste helft kwam NAC los.

Het resulteerde in de openingstreffer van Sigurd Haugen. De Noor kopte op fraaie wijze de bal achter Emmen-doelman Eric Oelschlägel, die in de vorige ronde tegen FC Dordrecht de reddende engel van zijn ploeg was.

Niet veel later probeerde Haugen op een nog mooiere manier de 2-0 te maken, maar zijn hakballetje strandde in schoonheid.

Emmen wist geen grote kansen te creëren voor in de eerste helft. Op slag van rust was de ploeg van Alfons Arts het dichtst in de buurt van de gelijkmaker, maar NAC-doelman Pepijn van de Merbel voorkwam dat een voorzet van Desley Ubbink bij een Emmen-speler kwam.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. NAC, dat in 2019 naar de eerste divisie degradeerde, had het betere van het spel, Emmen kwam er nauwelijks aan te pas in het Rat Verlegh Stadion. Wel werd het spel aan beide kanten slordiger, omdat het veld door de regen steeds natter en glibberiger werd. Slotoffensief Emmen

NAC bleef de bovenliggende partij, maar Emmen kwam toch op gelijke hoogte. Een handsbal in de zestien betekende een strafschop voor de bezoekers en Vicente Besuijen knalde de bal vanaf elf meter tegen de touwen.

En Emmen rook vervolgens zelfs de overwinning. Een slotoffensief volgde, maar met het nodige kunst- en vliegwerk voorkwam NAC een nederlaag.

FC Emmen degradeerde vorig seizoen onder de huidige trainer van FC Groningen Dick Lukkien. Onder Arts werd Emmen zevende in de competitie. Hij nam het vier duels voor het einde van de competitie over van Fred Grim, waarna geen wedstrijd meer werd verloren.