Minister eist ‘zwaarst mogelijke straf’ tegen Monaco-speler die homofobie-logo afplakt

Sport: https://nos.nl/l/2521208

AS Monaco-speler Mohamed Camara is afgelopen weekend in opspraak geraakt. Hij weigerde deel te nemen aan een actie tegen homofobie.

Bij de wedstrijd tussen Monaco en Nantes (4-0) stond er op het wedstrijdshirt van alle spelers een logo waarmee de lhbti+-gemeenschap gesteund werd. De 24-jarige Camara had dat logo met tape afgeplakt.

De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, eist een straf tegen Malinees en zijn club Monaco. “Zulk gedrag moet met de zwaarst mogelijke sancties worden bestraft, zowel voor de speler als voor de club die hem toestond dit te doen”, zei Oudéa-Castéra tegen de Franse radiozender RTL. Ze noemde Camara’s actie “onacceptabel” en heeft melding gemaakt bij de organisatie achter de Ligue 1.

Camara weigerde ook deel te nemen aan een fotomoment voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nantes, waarbij beide teams poseerden achter een spandoek ter ondersteuning van de lhbtq+-gemeenschap.
‘Persoonlijk initiatief’

Trainer Adi Hütter van Monaco werd na de wedstrijd gevraagd naar de actie van Camara. “Als club ondersteunen we de actie tegen homofobie. Het was een persoonlijk initiatief, waarover we intern met hem zullen praten,” zei Hütter, die verder niet op de zaak wilde ingaan.

Camara maakte één goal in de 4-0 overwinning van Monaco in de laatste speelronde van de Ligue 1.

Het laatste nieuws op News Junky