City voor het vierde jaar op rij kampioen van Engeland, een unieke prestatie

Manchester City is door een 3-1 overwinning op West Ham United voor het vierde jaar op rij kampioen van Engeland geworden. Daarmee zette de ploeg van coach Pep Guardiola een unieke prestatie neer, want niet eerder pakte een Engelse club vier opeenvolgende landstitels.

Het had nog spannend kunnen worden in de 38ste en laatste speelronde van de Premier League, met Arsenal vooraf op twee punten achterstand van City, maar dat werd het niet echt. City nam snel een 2-0 voorsprong, terwijl Arsenal het moeilijk had tegen Everton.

City’s Phil Foden onderstreepte in de kampioenswedstrijd zijn recente kroning tot speler van het jaar in de Premier League. De 23-jarige Engels international ramde in de tweede minuut de openingsgoal binnen en zorgde met een fraai schot van de rand van het strafschopgebied ook voor de 2-0.

Met de achttiende en negentiende goal van het seizoen voor Foden was de druk van de ketel in het Etihad Stadium. De thuisploeg creërde kans na kans, maar vlak voor rust bracht West Ham de spanning toch een beetje terug. Mohammed Kudus wipte de bal voor zichzelf op en scoorde met een omhaal.

Ondertussen was de ruststand bij Arsenal – Everton door een vrije trap van Idrissa Gueye en een late gelijkmaker van Arsenal-verdediger Takehiro Tomiyasu 1-1. Halverwege had City zo virtueel al vier punten voorsprong op Arsenal.

Rodri maakte een kwartier na rust aan de laatste twijfel een einde en schoot City naar 3-1. Het doelpunt leidde tot een vreugde-explosie bij City en ook bij coach Guardiola aan de zijlijn.

Door een goal van Kai Havertz in de 89ste minuut won Arsenal met 2-1 van Everton en in Manchester werd een treffer van West Ham vanwege hands afgekeurd.

De 53-jarige Guardiola begon in 2016 als coach van Manchester City, Het was de start van een ongekende succesperiode. De titel van vandaag was zijn zesde en de tiende in de clubgeschiedenis. De honger van de Catalaan is nog niet gestild.