Huntelaar bezorgt Schalke winst

Sport: http://nos.nl/l/716441

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 een goede dienst bewezen door in het treffen met FC Augsburg de winnende treffer voor zich op te eisen. Huntelaar scoorde in de 37ste minuut op aangeven van de Japanner Atsuto Uchida met een intikker. Het doelpunt bleek voldoende voor een belangrijke zege: 1-0.

Met het doelpunt toont Huntelaar aan waarom Schalke 04 het contract van de international graag wil verlengen. Beide partijen zijn momenteel in gesprek, maar Huntelaar liet al doorschemeren wel in Gelsenkirchen te willen blijven.

Door de zege stijgt Schalke 04 naar de zevende plek in de Bundesliga en haalt het Augsburg FC in. De ploeg uit Gelsenkirchen kende een moeizame start van het seizoen, waarna trainer Jens Keller werd ontslagen en Roberto Di Matteo aangesteld.
Draxler geblesseerd

Al in de eerste minuut van de wedstrijd raakte Schalke 04 middenvelder Julian Draxler kwijt. De international raakte geblesseerd in een duel met Paul Verhaegh, de Nederlandse aanvoerder van Augsburg. Draxler verliet met een pijnlijk bovenbeen het veld.

Uit nader onderzoek is gebleken dat de Duitse international tot de winterstop niet in actie kan komen.

Het laatste nieuws op News Junky