Politie had dader Canada in beeld

Buitenland: http://nos.nl/tekst/712494-politie-had-dader-canada-in-beeld.html

De man die gisteren in Canada op twee militairen inreed, werd door de autoriteiten in de gaten gehouden, omdat hij een geradicaliseerde moslim zou zijn. Zijn paspoort was daarom ingetrokken, zegt CBC News.

De Canadese nieuwszender hoorde van bronnen bij de overheid dat de 25-jarige Martin Couture-Rouleau een van de negentig terrorismeverdachten was die door de federale politie in de gaten werden gehouden. Vreselijke daad

De Canadese minister van Veiligheid, Steven Blaney, spreekt van “een vreselijke daad van geweld tegen ons land, onze krijgsmacht en onze waarden”. Hij twijfelt er niet aan dat Couture-Rouleau een terroristisch motief had.

Volgens Canadese media hield Couture-Rouleau een Facebookpagina bij onder de naam Ahmad Rouleau, waarop hij zich afzette tegen het christendom en de islam als de ware religie aanprees. Ook plaatste hij teksten als: “Allah zegt dat hypocriete mannen en vrouwen voor eeuwig naar de hel gaan. Dat is wat ze verdienen”. En: “Ik zal niet rusten voordat ik een wang van een tiran tegen de grond heb gedrukt en de andere wang onder mijn voet houdt”. Auto

Couture-Rouleau reed gisteren bij een winkelcentrum in de buurt van Montreal met een auto op twee militairen in. Een van de twee bezweek later zijn verwondingen.

De dader vluchtte en sloeg met zijn auto over de kop toen de politie hem achtervolgde. Hij probeerde lopend te ontkomen en werd doodgeschoten.

Het laatste nieuws op News Junky